iemand blij maken met een dode mus


iemand blij maken met een dode mus 1.0

iemand blij maken met iets wat uiteindelijk niets voorstelt

Algemene voorbeelden


Het zou overdreven zijn om te spreken van uitbundig enthousiasme. Daarvoor heeft de kwestie rond de uitdieping van de Westerschelde een veel te beladen voorgeschiedenis en is de frustratie aan Vlaamse zijde over de houding van de 'Hollanders' de afgelopen jaren veel te hoog opgelopen. Ook nu nog reageren velen in de Antwerpse haven "sceptisch" [...]. "Sommigen denken: we zijn al zo dikwijls blij gemaakt met een dode mus. Laten we maar even afwachten tot er daadwerkelijk met de uitdieping wordt begonnen".

NRC,

Het gevaar is echter levensgroot dat dit geld - dat een structureel karakter heeft - niet gebruikt wordt voor onderhoud, maar ingezet gaat worden voor de bezuinigingen. Haarlemse burgers worden blij gemaakt met een dode mus.

http://www.haarlem.nl/smartsite20903.htm,

Na eerst te zijn blij gemaakt met een dode mus ontvangen een kleine honderd zeer ervaren marinemensen alsnog een bindingspremie van duizend gulden netto van hun werkgever.

De Telegraaf,

'Ik begrijp er dan ook niets van dat het college nu opeens met veel vertoon komt melden dat het verkeersbesluit is ingetrokken, terwijl tegelijkertijd het oorspronkelijke bouwplan ongewijzigd moet doorgaan. Een kind kan begrijpen dat de gemeenteraad hier blij gemaakt wordt met een dooie mus. Het is ja zeggen en nee doen.'

Meppeler Courant,